Θεσσαλονίκη, Greece
Προτιμώ το απολίτιστο. Κάτι μου συμβαίνει και δεν μπορώ να κατανοήσω ως πολιτισμό την κατάντια. Κι έτσι ακούω μουσική και βλέπω εικόνες...

Το Καλωσόρισμα

Απλά και απολίτιστα. Η επιστροφή στην απόλυτη βάση της σκέψης και της έκφρασης στο βαθμό του ενστίκτου και της άναρθρης κραυγής.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ας τρομάξουμε και λίγο... δεν πειράζει !!!!


Από τη μια στεναχωριέμαι που καταστρέφονται περιουσίες ανθρώπων γιατί δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση των ανθρώπων που κάηκε το σπίτι, το μαγαζί και το αυτοκίνητό τους, από την άλλη, όμως, χοντροευχαριστιέμαι την αποδιοργάνωση του κράτους. Στο σημείο αυτό που έχει φτάσει η κατάσταση, οι πολιτικάντικες αττάκες των υπουργών και των βουλευτών ηχούν τόσο αστείες και κούφιες που δείχνουν ξεκάθαρα την ανικανότητά τους να διαχείριστούν την οποιασδήποτε κατάσταση και την αδυναμία τους να πούν, ούτε και σε αυτή τη στιγμή, μια οποιαδήποτε αποφασιστική κουβέντα!!! ΟΙ ΚΟΤΕΣ!!!! Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτούς που κολλήσαν σαν τον κισσό πάνω μας, είναι να καούμε όλοι μαζί τους με την ελπίδα να ξαναγεννηθεί κάτι καλύτερο από τις στάχτες, από το μηδέν.

Όσον αφορά στους "αναρχικούς" ή στα "κωλόπαιδα" τα πράγματα δεν νομίζω οτι είναι όπως περιγράφονται από τα ΜΜΕ. Όταν όλοι μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία που προωθεί την αρπαχτή, τη λαμογιά και την ατιμωρησία και αυτή η νοοτροπία έχει κατακλύσει όλους τους θεσμούς του κράτους προκαλώντας την αγανάκτηση όλων, είναι λογικό να δημιουργούνται παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές, υποστηριζόμενες και από τη γενικότερη αίσθηση οτι οι παραβάσεις δεν τιμωρούνται. Έτσι, θα δούμε πίσω από αυτά τα πιτσιρίκια-μπροστάρηδες να εμφανίζονται σιγά σιγά και οι άλλοι, οι μεγαλύτεροι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και ύπουλα ύπουλα λεηλατούν ή κλέβουν οτι έχει απομείνει και δεν είναι καθόλου πιτσιρικάδες, αλλά ενήλικα "σοβαρά" μέλη της "καλής κοινωνίας"!

Και πως να μη γίνουν έκτροπα; Η βίαια συμπεριφορά εξάλλου είναι ανεξέλεγκτη. Έναν οργισμένο, κυνηγημένο από τους ηλίθιους με τα κράνη και εκτός εαυτού πιτσιρικά, δεν μπορείς να τον πείσεις να πάει να σπάσει μόνο τις βίλες των δημάρχων, των βουλευτών και των παπάδων της χριστιανικής μεσιτίας, αντί να καίει τα σπίτια του κοσμάκη. Άσε που εκεί είναι συγκεντρωμένο το 80%, η ελίτ της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να φυλάει μέρα-νύχτα τις βίλλες ώστε να μην μπεί καμιά γάτα και να βοηθάει με τα ψώνια τις κάμπιες κυρίες βουλευτών, εφοπλιστών και δεν ξέρω εγώ ποιών άλλων αηδιαστικών τύπων.

Και τι να πρωτοκάψουν αυτά τα παιδιά;

Τις πολυτελείς βίλες βουλευτών και δημάρχων;

Τις βίλες που χτίστικαν ύπουλα μέσα στο δάση;

Τις εταιρείες και τις τράπεζες που ξεζουμίζουν τον κοσμάκη;

Το δημαρχιακό μέγαρο;

Το μέγαρο μουσικής;

Το χριστουγεννιάτικο τέρας στην Αριστοτέλους;

Το άγαλμα του Α.Παπανδρέου στο Νταλίπη;

μήπως είναι πολύ μεγάλος ο κάτάλογος;

Δεν φτάνουν ούτε τα σπίρτα ούτε οι αναπτήρες για να κάψεις τόσο σκατό που συσσωρεύτηκε!!

Καλή αρχή!!! Να μας χαιρόμαστε!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε φιλε εσυ τι πιστευεις?
απο το υπογειο πισω απο την Καμαρα που βγαινουν τα μπουκαλια και τα στουπια μεχρι και το κρυφο μπατσο που τρεχει την μια με τους διαδηλωτες και την αλλη βοηθαει συναδελφο του να κουβαλησει ταραξια στην κλουβα,ολοι ειναι ΕΝΑ.
Στο κατω-κατω αυτο θελουν να περασουν...οτι απο οποια μερια καινα βρεθεις ΔΕΝ εισαι δικος τους.Θελουν να καταλαβεις οτι εισαι μονος σου.
Μονος του κατεβηκε ο φιλος να υπερασπιστει το μαγαζι του με την καραμπινα του,μονη της μαζεψε τα κοσμηματα απο την βιτρινα η ιδιοκτητρια...
Σε ενα κρατος οπου η "κατασταση εκτακου αναγκης"ειναι μονο για το στομα του πρωθυπουργου,ενω ΟΛΟΙ ξερουμε οτι βρισκομαστε σε εκτακτη αναγκη εδω και χρονια,ποιος πιστευεις οτι θα σε βοηθησει?
Η κρατικη μηχανη?Η οργανωμενη πολιτεια?Η ασπιλευτη δικαιοσυνη?
Ετσι.παντα τετοια!

Φαίδων είπε...

Έχεις δίκιο εκτός από κάτι:
Πάντα μόνοι μας είμαστε, ο καθένας για τον εαυτό του και πάντα παραμύθια θα μας πουλάνε οι άλλοι που είναι και αυτοί μόνοι τους. Το θέμα είναι πόσο συνειδητοποιημένη είναι αυτή η μοναξιά και πόσο κρίνουμε αυτά που βλέπουμε και ακούμε και πόσο υπεύθυνοι αισθανόμαστε για τις συνέπειες των πράξεών μας. Έχεις δίκιο οτι δεν δουλεύει τίποτα σωστά αλλά αν κοιτάξουμε καλά θα δούμε οτι δεν φταίει ούτε η κρατική μηχανή ούτε η δικαιοσύνη ούτε η πολιτεία!! Εμείς φταίμε που συντηρούμε τέτοιες καταστάσεις στις οποίες μια χαρά κάποιοι βολευόμαστε και αρπάζουμε και κανένα ψίχουλο αν προλάβουμε. Γιατί αυτοί που αρπάζουν από τα μαγαζιά, σαν εμάς είναι, μπορεί να είμασταν κι εμείς οι ίδιοι αν βρισκόμασταν στον πειρασμό ή οι φίλοι μας. Σαν εμάς είναι κι αυτοί που προστατεύουν τα μαγαζιά τους από τη μία, ενώ ετοιμαζόταν πριν τις αναταραχές να κερδοσκοπήσουν μεγαλειωδώς εις βάρος μας από την άλλη, σε μια κοινωνία που ο καταναλωτισμός είναι η αρχή και το τέλος. Και έτσι μεγαλώσαμε και έτσι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας.

Γιαυτό γράφω να καούμε όλοι για να βγεί κάτι καθαρότερο από τις στάχτες μας!! Και το "καούμε" έχει μεταφορική έννοια. Χρειαζόμαστε μια τόσο δυνατή σφαλιάρα ώστε να χάσουμε οτι μας συνδέει με τον κακό μας εαυτό!!

Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Ανώνυμος είπε...

fantazomai oti to exeis dei...
alliws:


http://www.zeitgeistmovie.com/add_greek.htm