Θεσσαλονίκη, Greece
Προτιμώ το απολίτιστο. Κάτι μου συμβαίνει και δεν μπορώ να κατανοήσω ως πολιτισμό την κατάντια. Κι έτσι ακούω μουσική και βλέπω εικόνες...

Το Καλωσόρισμα

Απλά και απολίτιστα. Η επιστροφή στην απόλυτη βάση της σκέψης και της έκφρασης στο βαθμό του ενστίκτου και της άναρθρης κραυγής.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Anathema - Live 30/11/2008 Θεσσαλονίκη

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008. Principal Club Theatre. Συναυλία Anathema

Λόγω της ημέρας και της ώρας της συναυλίας και καθώς βρισκόμουν καθ'οδόν για το Principal δεν είχα καμιά ελπίδα να βρω πολύ κόσμο εκεί και για να πω την αλήθεια είχα και μια κρυφή υπόνοια οτι αυτή η συναυλία μπορεί να ήταν μια από αυτές που ακυρώνονται την τελευταία στιγμή λόγω ¨ξαφνικής ασθένειας" ενός μέλους του συγκροτήματος. Αλλά δεν υπολόγιζα σωστά όλες τις παραμέτρους και το κατάλαβα αμέσως μόλις έφτασα εκεί! Και ποιές είναι αυτές;

1. Οι Anathema έχουν πολλούς φανατικούς φίλους μεταξύ των Θεσσαλονικέων.

2. Οι μουσικοί αυτοί κάθε φορά που έρχονται είναι καλύτεροι από κάθε προηγούμενη. Ακόμα αυτοβελτιώνονται και ανεβαίνουν level. Αυτό σημαίνει οτι βάζουν μεράκι σε αυτό που κάνουν.

3. Γουστάρουν να παίζουν στην Ελλάδα και παθιάζονται όταν το κάνουν και εμείς γουστάρουμε να τους ακούμε κάθε φορά που έρχονται.

4. Και κάποιοι βαλκάνιοι γείτονες έχουν το κουράγιο και την διάθεση να κατεβούν κυριακάτικα στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να δουν ένα live, γιατί η μουσική ενώνει τους λαούς (αν δεν το έλεγε ο τραγουδιστής δεν θα καταλάβαινα οτι είχε αρκετό κόσμο από την Βουλγαρία που ήρθε να τους δει)


Για να μην πολυλογώ, το Principal γέμισε κόσμο με διάθεση να κουνηθεί, να χτυπηθεί, να χειροκροτήσει και να ζήσει στην ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι Anathema.

Και το show αρχίζει με ένα καλό support συγκρότημα τους KILLINNOSENSE με αρκετές φρέσκιες ιδέες, σύγχρονο ήχο, πολύ καλό drummer, γενικά καλό σχήμα, με μια ταιριαστή για το είδος τραγουδίστρια που θέλει όμως πολλή δουλειά, όπως και όλο το συγκρότημα και θέλει πολύ καλό ήχο και πολύ καλό δέσιμο για να μπορεί να παίζει ένα συγκρότημα live με samples και sequencers χωρίς να χάνει το ρυθμό και τη δομή. Τους αδίκησε και ο ήχος, με τα πλήκτρα να είναι πολύ χαμηλά, ο ήχος της κιθάρας αρκετά μέτριος και το μπάσο μπουκωμένο. Θαρραλέο συγκρότημα, όμως, αφού υπό αυτές τις συνθήκες προσπάθησε να παίξει και το Τeardrop από Massive Attack. Μπράβο τους!

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση και αφού βρέθηκε λύση ξεκινά η συναυλία επιεικώς δυναμικά με το ¨Empty" από τον δίσκο Alternative 4! O ήχος ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!! Πραγματική απογείωση!!! Ακούστηκαν αρκετά τραγούδια από αυτόν τον δίσκο με εξαιρετικές εκτελέσεις των "Lost Control" και "Regret". Είπαν τραγούδια από το Natural Disaster όπως το ομώνυμο καθώς επίσης και το "Are you there?" εκτελεσμένο μόνο από τον κιθαρίστα Daniel Cavanagh, ο οποίος έδωσε και πάλι το γνωστό shοw κατά το οποίο αποχωρεί από την σκηνή αφηνοντας την κιθάρα του ενώ ακόμα ακούγονται οι κιθαριστικές λούπες που είχε φτιάξει να παίζουν όλες μαζί. Ακούστηκαν το "Far Away", το "Hope" από τον δίσκο Eternity, τραγούδια από τον Hindsight συν την must διασκευή του "Comfortably Numb" στο encore.

H δομή της συναυλίας περιλάμβανε έναν εκρηκτικό πρόλογο, ένα απίθανα ατμοσφαιρικό κυρίως μέρος με συγκλονιστικές ερμηνίες των τραγουδιών από τον Vincent Cavanagh και με τη συμμετοχή της Lee Douglas και φυσικά του κοινού και ένα συναρπαστικά γκαζάτο επίλογο στον οποίο κυριολεκτικά τα σπάσανε ως αντίλογο σε αυτούς που πιστεύουν οτι οι Anathema έγιναν πολύ υποτονικοί πια!!!!

Αυτό το συγκρότημα έχει πολλά να μας πει ακόμα, γουστάρει να παίζει στη χώρα μας και φαίνεται να είναι από αυτά για τα οποία πιστέυω πως ότι και να γίνει δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα για αρπαχτή, θα έρχεται, θα τα σπάει και θα φεύγει. Αναμένουμε όχι μόνο τον καινούργιο δίσκο τους "Horizons" αλλά και τo επόμενo live για να πάθουμε την πλάκα μας!!! Εύγε στο Liverpool που τους έπλασε!!!

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες αλλά να με συγχωρείτε που δεν πήγα με κανόνι και τρίποδο για να χτυπηθώ στο Principal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: