Θεσσαλονίκη, Greece
Προτιμώ το απολίτιστο. Κάτι μου συμβαίνει και δεν μπορώ να κατανοήσω ως πολιτισμό την κατάντια. Κι έτσι ακούω μουσική και βλέπω εικόνες...

Το Καλωσόρισμα

Απλά και απολίτιστα. Η επιστροφή στην απόλυτη βάση της σκέψης και της έκφρασης στο βαθμό του ενστίκτου και της άναρθρης κραυγής.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Madrugada - European Tour 2008 - Is it the last one?

Δευτέρα 26 Μαϊου 2008,

μια εκπληκτικά ζεστή βραδιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά μας περίμενε στο Principal Club Theater. Καθώς το θερμόμετρο έδειχνε τη θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη γύρω στους 30oC, μέσα στο Principal η θερμοκρασία είχε ανεβεί πολύ περισσότερο με τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς του support συγκροτήματος "Mary's Flower Superhead" και ακόμα πιο πολύ με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η μουσική των "Madrugada". Χτύπησε κόκκινο, δε, με την απουσία κλιματισμού αλλά αυτά στο τέλος*.

Η παρέα του Sivert Høyem με την χαρακτηριστική βαθιά φωνή και με τον Alex Kloster-Jensen στην κιθάρα αντί του αδικοχαμένου στα 31 του μόλις χρόνια Robert Burås, έδωσε την ψυχή της επί σκηνής ξεκινώντας με αργά ατμοσφαιρικά τραγούδια που γεμίσαν αμέσως με συναίσθημα την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Δεν ήταν μόνο η σκηνική παρουσία του Høyem που κέντριζε το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά και οι ψυχεδελικές μουσικές εξάρσεις με κιθάρες, κρουστά και hammond που έδωσαν μια διαφορετική αίσθηση από αυτή που έχει κανείς ακούγοντας τους δίσκους.

Ακούσαμε τραγούδια από τον καινούργιο τους ομώνυμο δίσκο και πάρα πολλά από όλους τους προηγούμενους: "Black Mambo", "Strange Colour Blue", "Majesty", "Hands Up I Love You" κ.α., με μια εκρηκτκή κορύφωση όταν ακούστηκε το "Bloodshot Adult Commitment" και στη συνέχεια το "Seven Seconds" καταλήγοντας μετά από δύο encore με μια διασκευή μάλλον αυτοσχεδιασμό του "I Wanna Be Your Dog" και τελευταίο το "Only When You're Gone". Γνωρίσαν την αποθέωση από το κοινό και επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η σχέση λατρείας του κοινού της Θεσσαλονίκης με τους Madrugada.

Ελπίζουμε να βρουν τον τρόπο, την έμπνευση και το κουράγιο να συνεχίσουν στο μέλλον με δισκογραφία και ζωντανές εμφανίσεις γιατί πιστεύω οτι έχουν πολλά να μας πουν ακόμα με τον μοναδικό τους τρόπο.

* Εκπληκτική, σε γενικές γραμμές, η συναυλία, αλλά και αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Principal. Eπειδή το έχω το κουσούρι θα τα χώσω πάλι, δεν κρατιέμαι. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
α) Το Principal, από σεβασμό για τους θεατές-πελάτες του, ασχολείται πλέον με πειράματα για την εξακρίβωση των συγκεκριμένων συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας στις οποίες ο άνθρωπος χάνει τις αισθήσεις του λόγω της θερμοπληξίας για να τις αποφύγει σε μελλοντικές συναυλίες.
β) Το Principal μυρίστηκε χρήμα και αφού αποφάσισε να απομυζίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από αυτή την συναυλία μειώνοντας το κόστος, χρησιμοποίησε την πασίγνωστη μέθοδο της απενεργοποίησης του κλιματισμού μέχρι εξαϋλωσης των θεατών-πελατών του. Και τότε, την ύστατη στιγμή, καθώς όλα άρχιζαν να σκοτεινιάζουν, ξαφνικά ενεργοποιούνταν ο κλιματισμός κι ξανά πάλι στο off.

Πραγματικά, δεν μας εκπλήσουν πια τέτοιου είδους τακτικές από μέρους σας, πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο ώστε την επόμενη φορά να έχουμε τουλάχιστον ένα θύμα, μήπως και σας δείξει επιτέλους η τηλεόραση στις ειδήσεις και γίνετε φίρμες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Διαβάζοντας την κριτική σου θέλω να απαντήσω σε 2 σημεία ως διοργανωτής της συναυλίας. Ο εξαερισμός στο Principal δεν έκλεινε και άνοιγε για να δοκιμάσουμε την αντοχή του κόσμου, απλά ο υπεύθυνος που τον ρύθμιζε ίσως δεν τον λειτούργησε σωστά. Η αλήθεια είναι με τόσο κόσμο θα είχε ζέστη και να λειτουργούσε ο κλιματισμός σωστά! Sorry για αυτό... Το άλλο "το Principal μυρίστηκε χρήμα για αυτό και η φθηνότερη τιμή του εισιτηρίου???". Τελείως άδικο!!! Η πολιτική μας είναι πάντα να έχουμε την φθηνότερη τιμή του εισιτηρίου που θα αντέξουμε... Ξέραμε ότι στην Αθήνα είχε 40 ευρώ και ξέραμε ότι η συναυλία θα είχε κόσμο και θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε την τιμή να είναι πιο φιλική στο κοινό 25/30... Και με 30/35 τον ίδιο κόσμο θα είχαμε αλλά προσπαθούμε να είμαστε λογικοί!!! Στους Nouvelle Vague πάλι κατεβάσαμε την τιμή από τα 3 προηγούμενα live τους σε 20/25 γιατί η συναυλία θα
έβγαινε με αυτό το εισιτήριο...
Είναι πολύ δύσκολο έργο να ικανοποιήσεις εκατοντάδες επισκέπτες, προσπαθούμε συνεχώς... Απλώς ήθελα να καταλάβεις λίγο από που ερχόμαστε και ότι δεν είμαστε απλώς κάποιοι επιχειρηματίες που κοιτάμε μόνο τα νούμερα στο τέλος της βραδιάς... Φιλικά... Παύλος

Φαίδων είπε...

Ευχαριστώ που απάντησες φίλε μου.